Emotional Intelligence Research Association

Empower - Inspire - Achieve!

Emoțiile noastre cele mai profunde sunt călăuze esențiale pe toată durata vieții, afectând  toate palierele acesteia. Ele reprezintă busola de care ne folosim pentru a naviga dincolo de obstacolele pe care le întâlnim în drumul nostru (Lynn, 1998).

IE poate fi considerată ca reprezentând capacitatea unui individ de a fi:
conștient de sine: cuprinzând cunoștințele noastre despre noi și capacitatea de a recunoaște și de a ne înțelege pe noi înșine, comportamentele și emoțiile noastre.
autocontrolat: cuprinzând abilitatea noastră de a ne controla emoțiile și, prin urmare, adecvarea răspunsurilor.
motivat: cuprinzând resursele interne pentru a acționa și a îndeplini obiective.
empatic: cuprinzând abilitatea noastră de a înțelege ce simt ceilalți, de a simți emoțiile lor.
sociabil: cuprinde capacitatea noastră de a construi și de a menține relații, de a gestiona conflictele și de a lucra cu alții.
IE, ca și motor al succesului, nu se aplică doar vieții noastre personale, ci și celei profesionale.  Cercetările arată faptul că persoanele cu un IQ mediu le depășesc pe cele cu valori semnificativ mai ridicate ale coeficientului inteligență în 70% din cazuri. 
Să fie IE explicația? 
Deși IE și IQ nu sunt dușmani, este IE un indicator mai bun al succesului? 
Cel mai probabil răspunsul este da! Potrivit Centrului pentru Leadership, 75% din cariere sunt "deraiate din motive legate de competențele emoționale, incluzând incapacitatea de a gestiona problemele interpersonale; conducerea nesatisfăcătoare a echipei în momente de dificultate sau conflict; de incapacitatea de a se adapta la schimbare sau de a atrage încredere ".
De ce este inteligența emoțională importantă la locul de muncă?
Viata profesională stă sub influența puternică a IE.  Când vorbim despre profesie am fi tentați să credem că avem de-a face, în principiu, cu un climat rațional, dar, în realitate, mediul este unul unde rațiunea are, de obicei, ultimul cuvânt.  Locul de muncă reprezintă un amalgam de personalități, abilități, puncte forte și emoții. 
Prin urmare, IE este intrinsec împletită în fiecare decizie și acțiune. 
Un nivel ridicat al IE permite angajatului să construiască și să conducă echipe de succes. În mod similar, un nivel scăzut al IE se va manifesta în detrimentul locului de muncă - personalul fiind stresatdemotivat, agresiv și rigid la schimbare - un pericol pentru orice afacere.
Se poate interveni asupra IE?
În timp ce IQ-ul este relativ stabil în timpul vieții, IE nu este, putând fi îmbunătățită.
Spre exemplu, cum ar fi să învățam să răspundem, nu să reacționăm? Este o diferență subtilă între cele două - când reacționăm, avem de-a face cu o situație automată, inconștientă. În schimb,dacă am încerca să ne identificăm emoțiile în mod conștient și am calibra răspunsul, am evita o sumedenie de bătăi de cap (mai ales la serviciu).

Îmbunătățind IE, ne îmbunătățim viitorul profesional, personal și social.